El consistori ho farà a través dels plans d'ocupació que li han estat concedits pel Departament de Treball de la Generalitat. Aquestes persones, que han de estar en situació d'atur, es contractaran a jornada completa durant sis mesos a través d'una oferta pública al Servei d'Ocupació de Catalunya. Els treballadors s'encarregaran de les obres de l'Illa Cultural i també donaran suport en treballs menors de la urbanització del carrer de la Regata o en reparacions del centre històric.

Concretament l'Ajuntament de Solsona contractarà un agent groc, dos oficials de paleta i dos peons. El consistori ho farà a través dels plans d'ocupació que li han estat concedits pel Departament de Treball de la Generalitat.

L'agent groc haurà de realitzar tasques de conscienciació i ajuda a les persones que conviuran durant mesos amb les obres de rehabilitació del Pla de barris. Aquesta persona explicarà als residents els processos que es duran a terme en l'execució de cada una de les obres. A més, vetllarà perquè l'entorn de l'obra estigui cuidat i en condicions i recordarà als veïns el funcionament de la nova modalitat de recollida de residus al nucli antic que s'implementarà a partir del dia 1 de gener.