Els empleats han acceptat en assemblea i de forma majoritària la darrera proposta que s'ha fet durant el procés de consultes del concurs de liquidació, que contempla una indemnització de 25 dies per any treballat i 400.000 euros a repartir entre els empleats quan es faci efectiva la venda de la nau i els terrenys que ocupa la fàbrica. L'administrador concursal ha donat de termini fins al 15 de gener a l'empresa de Castellbell per demostrar que té un projecte viable i els recursos per assumir Filatures d'Avinyó.

Segons ha explicat una representant del comitè d'empresa, Glòria Griera, la darrera oferta que han presentat els accionistes de Filatures d'Avinyó 'no és gaire satisfactòria', però els treballadors han decidit acceptar-la pel temor que si no hi havia acord, se'ls hauria rebaixat al que estableix la legislació en un procés de liquidació, que són només 20 dies per any treballat.

L'assemblea de treballadors, a la qual hi han assistit 67 empleats de la fàbrica, ha votat majoritàriament a favor d'aquesta darrera proposta. Només dues persones s'han abstingut i dues més hi han votat en contra.

El tancament de Filatures d'Avinyó es farà efectiu el dia 15 de gener. No obstant això, s'ha obert una porta a la continuïtat de la fàbrica. Segons ha explicat Glòria Griera, una empresa del sector tèxtil de Castellbell i el Vilar ha mostrat interès per quedar-se-la i donar-li continuïtat. L'administrador concursal li ha donat com a marge el dia 15 de gener per presentar el projecte de viabilitat i demostrar la capacitat econòmica per fer-ho possible.

Griera ha dit que els treballadors no confien massa en aquesta possibilitat. Consideren que la proposta no és 'massa creïble' perquè ve d'una empresa petita.

En el cas que aquesta empresa pogués demostrar la seva capacitat de tirar endavant la fàbrica d'Avinyó, assumiria la plantilla i no es tiraria endavant el procés de liquidació i tancament.

L'empresa Filatures d'Avinyó/Eurofil, dedicada a la fabricació de filats d'estam, va anunciar el passat mes de setembre el cessament de l'activitat. Eurofil es va crear l'any 1964 i actualment tenia una capacitat de producció de dos milions de quilos anuals de filatura. Segons van explicar fonts de l'empresa, el tancament d'alguns dels seus principals clients i el fet que també hi hagi empreses que hagin contret deutes amb Eurofil estan darrere de les causes d'aquest tancament. A més, han explicat, l'empresa venia el seu producte en dòlars i treballava molt amb clients mexicans. La devaluació d'aquesta moneda ha estat també un dels motius pels quals l'empresa va prendre la decisió de tancar.