La sessió plenària començarà a dos quarts de deu del matí i es tractarà de l'últim ple d'aquesta legislatura. Aquesta jornada, en què intervindran directament els diferents grups parlamentaris, tindrà com a únic punt de l'ordre del dia el debat i resolució del dictamen de la Comissió d'Economia, Hisenda i Pressupostos en relació amb el projecte de llei pel qual s'aproven els comptes generals de País Basc per a 2009.

Després de decaure les esmenes a la totalitat presentades pel PP i per EHAK, després que el PSE-EE sumés els seus vots als del tripartit, el Pressupost va continuar el seu tràmit amb el debat de les esmenes parcials i demà se salvarà l'últim escull per a l'aprovació dels Comptes.

El projecte de pressupostos del govern basc per al pròxim any ascendeix a 10.487,5 milions d'euros, un 5,5% més que els d'aquest any. Els comptes bascos preveuen un endeutament net de 300 milions d'euros, un 1.200% més que el 2008, així com la congelació de salaris d'alts càrrecs i membres del Govern per fer front de la crisi econòmica.

L'acord pressupostari tancat entre el govern basc i el PSE-EE entorn dels comptes de la comunitat autònoma basca del 2009 està xifrat en 46,2 milions en crèdits de pagament per al pròxim any. El pacte també inclou per als exercicis 2010 i 2011 crèdits de compromís per un total de 27,4 milions

Aquest pacte entre l'executiu autònom i el PSE, subscrit després del suport del PNB als pressupostos generals de l'Estat, permetrà, llevat sorpresa, l'aprovació dels comptes bascos. Al llarg de la legislatura, els socialistes i l'executiu autònom han tancat durant els quatre anys pactes pressupostaris, que han permès l'aprovació dels projectes.