ONO va anunciar el mes d'octubre passat la seva intenció de dur a terme un ERO que afectarà a un màxim de 1.300 treballadors a Espanya, el 30% de la plantilla, per fer davant de la crisi econòmica.

Encara es desconeix quin percentatge dels acomiadaments afectarà a Catalunya, on la companyia compta amb uns 500 treballadors, segons el sindicat UGT.

Les mobilitzacions de la plantilla de Catalunya continuaran els pròxims dies 20, 21 i 24 de novembre, amb aturades de quatre hores, i amb dues jornades de vaga de 24 hores a principi del mes que ve (2 i 9 de desembre).

UGT ha recordat que, de tirar endavant aquest expedient, seria el cinquè ERO que la companyia presenta en vuit anys, al llarg de les diferents fusions i absorcions empresarials que ha viscut des de 2001.

El sindicat ha denunciat que l'empresa, presentant aquest expedient, incomplirà un pacte signat el 13 d'abril, segons el qual es comprometia a no utilitzar cap ERO com a mesura de sanejament de l'empresa i que, en cas de necessitat de fer-ho, utilitzaria altres alternatives.