La nova entitat tindrà el major negoci d'administració de patrimoni del món amb uns 20.000 assessors financers i més de 200.000 milions en actius de clients. L'administració d'inversió global inclourà el 50% de la propietat de BlackRock Inc., que al 30 de setembre tenia 126.000 milions en actius en cartera, mentre Bank of America va tenir 564.000 milions en aquest mateix període.

"Creiem que l'administració de patrimoni i la banca corporativa i d'inversió representen importants oportunitats de creixement, especialment en combinació amb les nostres importants capacitats en banca de consum i comercial", ha afirmat Lewis, per a qui l'entitat està ara en una posició única per aconseguir participació de mercat i estendre el seu lideratge en el món.

Amb els termes i condicions de l'acord tancat el setembre per les dues parts --enmig de la greu crisi que sacsejava aleshores Wall Street--, els accionistes de Merrill Lynch van rebre 8595 accions ordinàries de Bank of America per cada acció ordinària de Merrill Lynch, una operació que al seu moment va ser valorada en 50.000 milions de dòlars.