El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, i el vicepresident de l'empresa AUSA de Manresa, Manel Perramon, han presentat un conveni per al proveïment de vehicles polivalents destinats als municipis de fins a 5.000 habitants. La companyia ha guanyat el concurs públic convocat pel departament dirigit a proveïdors i fabricants per tal que oferissin un vehicle per donar servei a les poblacions més petites. En aquesta primera convocatòria, una quarantena de municipis disposaran dels vehicles. A través d'aquesta iniciativa es vol ajudar les empreses catalanes que fabriquen aquests vehicles així com potenciar la indústria del sector.

El vehicle que ofereix l'empresa manresana és el M300H. Es tracta d'un vehicle preparat per poder desenvolupar activitats diverses, com ara llevaneus, desbrossadora, plataforma elevadora, escombradora i neteja viària.

El conveni establert està relacionat amb el Programa de vehicles polivalents per als municipis de fins a 5.000 habitants. La iniciativa es preveu reeditar en els pròxims anys amb la voluntat de cobrir les necessitats dels municipis i, al mateix temps, ajudar les empreses catalanes que fabriquen aquests vehicles així com potenciar la indústria d'aquest sector.

El conseller Ausàs ha recordat que un dels compromisos del Departament de Governació és vetllar pels ajuntaments i de manera especial pels consistoris mitjans i petits. El conseller també ha lloat la feina de l'empresa AUSA de Manresa que ha qualificat de 'referent internacional' i de 'model a imitar'.

El president d'AUSA, Maurici Perramon, ha mostrat al conseller la seva satisfacció per la feina feta i ha dit que 'estem segurs del treball que s'ha fet i no els defraudarem'.

La inversió global en aquesta primera convocatòria és de 2,4 milions d'euros, dels quals dos aniran a càrrec del Departament de Governació. La resta anirà a càrrec dels municipis que es beneficiaran de la subvenció. En aquesta primera convocatòria Governació subvencionarà fins al 90% del valor dels vehicles a uns 40 municipis.