El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha reconegut que qualsevol procés de fusió de caixes té 'un punt dolorós' però, al mateix temps, s'ha mostrat convençut que les direccions de les entitats trobaran fórmules 'no traumàtiques' com ara les prejubilacions per afrontar la reducció de llocs de treball. D'aquesta manera el conseller ha respòs a la retallada d'ocupació de la nova Caixa Catalunya que podria comportar la supressió de fins a 1.800 llocs de treball. Huguet ha fet aquestes declaracions a Manresa on, aquest dimecres, ha obert la Jornada de Comerç organitzada per la Cambra de Comerç i Indústria de Manresa.

El conseller ha recordat que és un tema de negociació sindical entre els sindicats i els directius de les entitats. Huguet ha fet aquestes declaracions després que aquesta setmanes es conegués que la fusió entre Caixa Catalunya, Caixa Manresa i Caixa Tarragona podria comportar la supressió de 1.800 llocs de treball.

D'altra banda, el conseller ha negat que no es facin esforços per ajudar a la Catalunya Central a sortir de la crisi en resposta a les demandes de la Cambra de Manresa que, la setmana passada, va reclamar 'accions concretes' a les administracions per dinamitzar l'economia local. A més, l'entitat cameral demanava un paquet d'ajuts per al Bages com l'atorgat a les Terres de l'Ebre.

Huguet ha defensat que el Govern està amatent a totes les comarques 'amb la mateixa intensitat'. A més, ha dit que s''estan perseguint' projectes d'inversió arreu de Catalunya, alguns dels quals haurien d'anar a parar al Bages 'segur'.