L'assemblea de Caixa Manresa en què s'ha de donar el sí o el no definitiu a la fusió amb Caixa Catalunya i Caixa Tarragona es podria celebrar abans del que s'havia previst, a mitjan gener. Segons aquest calendari, la reunió del consell d'administració prèvia a la celebració de l'assemblea, on s'han d'aprovar els acords als quals hagi arribat la direcció de l'entitat amb els responsables i sindicats de la resta de caixes, tindria lloc a mitjan desembre.

Aquesta proximitat de les dates clau per tancar el procés de fusió ha provocat que els sindicats hagin demanat a les entitats que presentin com més aviat millor un pla d'empresa en què es posi de manifest la viabilitat del projecte de fusió i que aclareixi quines intencions tenen les caixes sobre les oficines i els treballadors que podrien ser excedents a la nova entitat.

Dimarts es va celebrar la segona reunió de la mesa que aplega sindicats i direccions de les caixes (assessorades pel gabinet Cuatrecasas), en la qual, segons fonts sindicals, les caixes van "plantejar un futur molt negre". Segons Josep Alonso, secretari d'acció sindical de la federació de serveis financers i administratius de CCOO (sindicat majoritari a Caixa Manresa i Caixa Catalunya), "se'ns va limitar a explicar que el negoci no és en un bon moment".

Els sindicats, explica Alonso, van centrar el plantejament de la seva estratègia negociadora en dos punts que consideren "irrenunciables": que les condicions laborals de la nova caixa s'homologuin a les actuals de Caixa Catalunya (les més beneficioses per a la plantilla entre les tres caixes en el procés de fusió) i que no hi hagi baixes en el conjunt de les plantilles, "si del que es tracta és d'oferir un bon servei als clients".

La propera reunió de la mesa tindrà lloc dilluns vinent al matí.