Iberia cancel·larà 368 vols entre demà dimarts i dimecres per la vaga dels seus tripulants de cabina, convocada pels sindicats CTA i Sitcpla, segons va publicar l'aerolínia a la seva pàgina. Les aturades afectarien al voltant de 40.000 usuaris.

El president del Sitcpla, Antonio Escobar, ha declarat, a més, que planegen aturades per "a principis de desembre", si bé reconeix que és "molt desagradable" que els passatgers "acabin pagant l'actitud d'Iberia". Tot i així Escobar ha dit que "no ens tremolarà la mà", a l'hora de prendre mesures.

Els sindicats denuncien el nou pla director presentat per Iberia, que implica entre altres coses la congelació salarial durant els propers dos anys i la prejubilació anticipada dels tripulants majors de 55 anys, mesura que podria afectar segons els sindicats a uns 300 treballadors.

A la reunió celebrada el passat divendres entre els directius d'Iberia i el comitè de vaga dels tripulants, els sindicats van mostrar a l'aerolínia la seva "disposició" a acceptar una de les mesures del Pla a canvi de materialitzar la pujada salarial del 4% corresponent als dos últims anys que reivindiquen els treballadors.

De tota manera, malgrat les negociacions mantingudes durant el cap de setmana, la companyia i els sindicats no han aconseguit arribar a un acord que eviti les properes aturades.

La vaga de demà dimarts es durà a terme dues setmanes després de les celebrades el 26 i 27 d'octubre. Llavors l'aerolínia va haver de cancel·lar més de 430 vols d'un total aproximat de 2.000 enllaços programats.

Els vols nacionals, els més afectats

De cara a demà, els vols afectats, la majoria d'ells nacionals, seran cancel·lats en no estar coberts pels serveis mínims establerts pel Ministeri de Foment.

No es veuran afectats els vols d'Iberia de les sèries IB5000, IB8000 i IB7000 (operats per Vueling, Air Nostrum i altres companyies en codi compartit), ni els que uneixen la Península amb les Illes Canàries i Balears.

Dins dels vols de llarg recorregut, Iberia cancel·larà quatre vols a Nova York, tres a Buenos Aires, dos a Mèxic DF i un a Sao Paulo. A Europa, les destinacions afectades són Lisboa, París, Londres, Roma, Milà, Venècia, Zurich, Ginebra Brussel·les, Amsterdam, Frankfurt, Dusseldorf, Munic, Berlín, Viena, Istanbul i Moscou.

També se suspendran vols a Casablanca i Tel Aviv.

Els clients amb bitllets de vols que hagin estat cancel·lats poden dirigir-se a l'agència de viatges on els van adquirir o al servei d'informació d'Iberia (902400500) per obtenir el reemborsament o una alternativa de viatge.

Els reemborsaments i canvis de dates es permeten fins al 30 de novembre, amb validesa del nou bitllet, si s'escau, fins al 31 de març de 2010. Aquests canvis de data estaran subjectes a disponibilitat de places en la mateixa classe i condicions de tarifa del bitllet original.