Els treballadors de les empreses de transport públic i col·lectiu de la província de Barcelona tenen convocada una nova doble jornada de vaga per a demà i divendres en el marc de les negociacions pel conveni col·lectiu.

De la mateixa manera que en la vaga que va tenir lloc els dies 29 i 30 d'octubre, l'aturada prevista per a aquesta setmana farà que s'hagi de tornar a anul·lar una part importants dels serveis del transport públic, tant urbà com interurbà. Concretament, de 6.30 h a 9.30 h i de 17 h a 20 només funcionarà el 50% dels serveis. En la resta de les franges horàries no es prestarà cap servei.

Segons l'Ajuntament de Manresa, dins l'horari establert per a serveis mínims, la línia de Manresa-Sant Joan de Vilatorrada tindrà una freqüència de 40 minuts i la línia de Manresa-Xup, una freqüència de 30 minuts. La resta de línies d'abast comarcal, com que no estan doblades, tindran la freqüència habitual dintre de l'horari de serveis mínims.

La vaga és motivada pel retard en la signatura del nou conveni i per unes propostes de la patronal que no convencen els sindicats. Entre les reivindicacions n'hi ha de laborals, com les hores de descans i la partició de la jornada, i de salarials.