El consell d'administració d'Ibèria va aprovar ahir l'acord d'intencions sobre la fusió amb British Airways (BA), tot i que el dèficit del pla de pensions de la companyia anglesa podria frenar l'operació.

Fonts coneixedores de les negociacions van explicar a l'agència Efe que Ibèria s'ha reservat el dret de veto de l'operació en el cas que l'acord al qual BA arribi amb els sindicats per finançar el pla de pensions dels seus treballadors no sigui satisfactori, on hi ha un forat que s'eleva a 3.000 milions d'euros i seria molt difícil per a Ibèria evitar la responsabilitat de finançar-lo.

Uns altres punts que inclou l'acord aprovat ahir, dijous, són que el president de la nova compa-nyia serà l'actual president d'Ibèria, Antonio Vázquez, mentre que Willy Walsh, actual conseller delegat de l'aerolínia britànica, ocuparà el mateix càrrec a l'empresa resultant de la fusió. Pel que fa al consell d'administració, els seients es repartiran a parts iguals entre les dues companyies, que volen tancar l'operació abans d'acabar aquest any.