Un espontani s'ha col·lat aquest matí a Món Sant Benet per interrompre la 15a Jornada d'Economia, que hi organitza ESADE, la Universitat Pompeu Fabra i FemCAT. L'home ha pujat dalt de l'escenari i ha convidat a tots els presents, unes 400 persones, a meditar. Seguidament, ha recitat la frase "Be water, my friend", d'un conegut anunci de BMW. L'acció que ha agafat per sorpresa tant als ponents com al públic de l'acte.

"Crisi, coneixement, reptes. Què hem après en aquests dos anys?" és el títol de la 15a Jornada d'Economia. La trobada econòmica d'enguany intenta fer balanç de la situació de crisi actual i de les mesures que s'han implementat arreu, així com de la seva incidència en l'àmbit empresarial, en l'estat del benestar i en l'administració pública. La sessió posarà igualment damunt la taula el paper d'Europa en la sortida de la recessió amb un punt de vista des d'Àsia.

La jornada té entre els seus ponents dos exsecretaris d'Estat d'Economia, David Vegara (PSOE) i Luis de Guindos (PP). També hi seran el conseller d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castells, i del professor de China Europe Internacional Business School l'IESE, Rama Velamuri. Hi haurà dues taules rodones amb experts. L'una dedicada a la visió de la crisi pel món acadèmic, i l'altra dedicada a l'economia actual vista amb ulls allunyats del món públic, entre d'altres ponències.

La trobada és la primera celebrada des del naixement de la nova CatalunyaCaixa. Segons el president de Fundació Caixa Manresa, Manel Rosell, la jornada està fortament consolidada. Rosell insisteix que la Fundació té la voluntat de "mantenir un fort vincle de proximitat amb el territori".