Des que el 1953 Josep Uró va obrir un establiment de joieria al número 26 del carrer d'Àngel Guimerà de Manresa, les seves peces de plata i or, de formes orgàniques i de tacte rugós, havien estat gaudides només per una clientela local. Amb l'entrada de cap al negoci de les quatre filles Uró (Imma, Neus, Maria i Maria Núria), la joieria ha obert el seu horitzó comercial i avui produeix peces seriades que es poden trobar en diverses joieries d'arreu del país.

Sota la firma Imma Uró, la joieria manresana produeix avui fins a vint-i-cinc col·leccions d'arracades, anells, penjolls i polseres, que la firma ha començat a vendre en establiments especialitzats de Girona, Figueres, Tarragona, Vilanova i la Geltrú, Terrassa i Sabadell, entre altres poblacions. És una feina comercial de boca-orella, diuen les germanes Uró, que comença a donar resultats.

Imma Uró ha estat la qui ha adquirit el gust artístic per la creació de joies del pare, que, al seu torn, l'havia heretat de l'avi Rosendo, antic joier dels magatzems Jorba. Imma Uró elabora les peces amb el mateix sistema tradicional "d'estellera", revela, après de la família; avui, però, les peces s'emmotllen per poder ser reproduïdes.

Les peces de la joieria manresana s'adrecen a un públic "que no busca moda, sinó una obra d'autor", diu Neus Uró, abocada a la comercialització de les creacions familiars després d'haver deixat aparcada la professió de mestra. Neus Uró admet que la crisi, a la qual no és immune l'art joier, és un obstacle per a l'aventura empresarial, però explica que en el sector la davallada econòmica ha afectat, especialment, "la peça grossa, no tant els joiers com nosaltres, capaços d'adaptar-nos al públic". Així, Uró ha prioritzat darrerament la creació en plata, més econòmica, que el treball en or, al qual, malgrat tot, no ha renunciat. "Les peces en plata funcionen igual de bé, perquè el nostre estil no es basa en la novetat, sinó en l'experiència adquirida en 57 anys", explica Neus Uró al taller, recentment renovat, de l'establiment de Guimerà.