Mbici

Missatgeria i turisme amb bicicleta

Neix a Manresa una empresa que oferirà excursions en grup i serveis de transport en bicicleta

 07:31  
Els socis fundadors de MBici. D´esquerra a dreta: Víctor Maeso, Josep Tomàs, Fina Llopart, Adam Majó i Marta Salmerón.
Els socis fundadors de MBici. D´esquerra a dreta: Víctor Maeso, Josep Tomàs, Fina Llopart, Adam Majó i Marta Salmerón.  Roger Junyent

ROGER JUNYENT | MANRESA Un servei de missatgeria i organitzar sortides turístiques a l'entorn de Manresa en bicicleta seran les dues activitats principals de la nova cooperativa Mbici (Manresana de Serveis amb Bicicleta) i que té previst iniciar la seva activitat el proper 1 d'octubre.

L'empresa Mbici neix per iniciativa de Josep Tomàs, cap de comunicació de l'Ajuntament de Manresa durant els mandats del govern tripartit, el regidor portaveu de la CUP a Manresa, Adam Majó, i Víctor Maeso, que seran els socis treballadors, juntament amb Fina Llopart i la seva filla Marta Salmeron, que en són sòcies col·laboradores.

Els fundadors de l'empresa assenyalen que tot i que existeixen empreses que realitzen serveis similars a diferents punts de Catalunya, la seva oferta és totalment nova al Bages. Les seves principals branques de negoci serà la missatgeria i l'organització d'excursions. Mbici tindrà un servei de missatgeria de paquets lleugers en bicicleta a l'àmbit de Manresa i Sant Joan de Vilatorrada i incorporarà un tricicle que combinarà els pedals amb l'energia elèctrica que els permetrà portar paquets de fins a 300 quilograms.

Per a les excursions, l'empresa tindrà una flota de 30 bicicletes tot terreny i organitzarà sortides per la zona del pla de Bages. De moment, explica Tomàs, ja tenen dues rutes dissenyades, una de modernisme i natura, a l'entorn de la riera de Rajadell i una altra de medieval que unirà el carrer del Balç de Manresa amb el monestir de Sant Benet de Bages. Les rutes es faran amb les bicicletes de l'empresa i Tomàs assenyala que seran aptes per a tot els públics sense que calgui una preparació física especial. Una altra de les ofertes seran excursions per a escoles per fer els desplaçaments a equipaments com la depuradora d'aigües o el parc ambiental de Bufalvent, que habitualment ja visiten. En aquest sentit Tomàs explica que "per circular per les vies urbanes hem acordat amb l'Ajuntament com es farà el desplaçament perquè siguin segurs. Hi haurà un monitor al principi i un al final, es portarà casc, armilles reflectants...".

A part de les diferents activitats que realitzen un dels altres objectius de l'empresa és fomentar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport i no només com a activitat esportiva i de lleure. En aquest sentit expliquen que portaran a terme xerrades i tallers relacionats amb la bicicleta, com per exemple un sobre reparacions i manteniment del vehicle. A més, hi haurà la possibilitat de ser soci-amic de la cooperativa i pagant una quota es tindrà dret a serveis gratuïts i descomptes en determinades activitats com per exemple poder utilitzar el taller per fer les pròpies reparacions, en el lloguer de bicicletes o en la participació a les activitats que organitzi l'empresa.

L'empresa serà al número 59 del carrer del Bruc (les obres d'adequació està previst que comencin el setembre) i compartirà el local amb un altre projecte cooperatiu, Mengem Bages. Aquest projecte pretén també reduir l'ús de carburants i la contaminació facilitant el consum de productes locals. La col·laboració entre les dues empreses es basarà d'una banda en el fet que Mengem Bages contractarà el transport a Mbici i aquesta comprarà els àpats de les excursions turístiques a l'empresa alimentària.

Aula d'Economia i Empresa

Aula d'Economia i Empresa

Resol dubtes d'Economia

Professors d'UManresa aporten llum a temes econòmics i empresarials.

La Intercol·legial Tècnica

La Intercol·legial Tècnica us presenta la PIREEB

Què és i qui és un enginyer industrial?

Algú s´imagina viure sense aire condicionat, sense cotxe, sense llum, sense mòbils? Els enginyers industrials ho han fet possible, per a tu.


Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Ocupacions

Personal de cocina suplencias

Localidad (Provincia): Barcelona (Barcelona)
Salario: 3
veure més

ATENCIÓN AL CLIENTE

Localidad (Provincia): Barcelona (Barcelona)
Salario: 33.000
veure més

Porceso de Selección Animadores Turísticos Barcelo

Localidad (Provincia): Barcelona (Barcelona)
Salario: 1.100
veure més

COMERCIAL PYMES (Destacada)

Localidad (Provincia): Mollet del Vallès (Barcelona)
Salario: 36.000
veure més

COMERCIAL PYMES (Destacada)

Localidad (Provincia): Granollers (Barcelona)
Salario: 30.000
veure més

Guia Comercial
Enllaços recomanats: Premis cinema