La banca col·locadora cobrarà una comissió mitjana del 2% per la nova emissió de bons de la Generalitat que es farà per un total de 3.000 milions i que permetrà a les forquilles de la primera recol·locació renovar la seva inversió, si així ho desitgen.

L'emissió té una estructura d'incentius que, depenent del resultat de la col·locació, pot situar la comissió mitjana entre el 2% i un màxim del 2,20% anualitzat, segons el comunicat de la Generalitat.

En la primera emissió que va realitzar el tripartit i que ara venç la comissió va arribar al 3%, un 1% d'assegurament i un altre 2% per la col·locació.

La Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor de la Generalitat de Catalunya posarà en circulació aquest mes d'octubre una emissió de deute dirigida a inversors minoristes per import de 3.000 milions d'euros, ampliables fins a 4.000 milions.

L'emissió tindrà dues modalitats de venciment: bons a un any amb un cupó fix del 4,75% i bons a dos anys al 5,25%, segons que ha informat la conselleria d'Economia de l'administració catalana.

La Caixa, Catalunya Caixa i Banc Sabadell lideren aquesta col·locació, que s'iniciarà el 24 d'octubre i conclourà el 14 de novembre.

El desemborsament està previst per al 21 de novembre, data en què finalitza i es liquida l'emissió de l'any passat, facilitant així la subscripció als inversors de 2010.

Els subscriptors podran adquirir bons per un import mínim nominal de 1.000 euros i un màxim de dos milions i a diferència d'emissions anteriors, en aquest cas les entitats tindran assignat un volum limitat de bons, de manera que no hi haurà prorrateig.