El Kursaal es vesteix de gala per celebrar el 50è aniversari de Señor

L'art i el vestir es combinen en un espectacle que aplega prop de 800 persones entorn de la firma manresana

19.10.2011 | 13:58

Era l'acte central del cinquantè aniversari de Señor i l'escenari de la festa, el teatre Kursaal de Manresa, es va vestir de vint-i-un botons per a l'ocasió. L'espectacle que va donar cos a la celebració va evocar a través de diferents expressions artístiques la història i la manera de fer de l'empresa fundada l'any 1961 per Josep Maria Ribas (desaparegut el juliol passat) i Ignasi Closas al carrer de Guimerà de Manresa.
Amb el teatre gairebé completament ple (les aproximadament 800 invitacions per a la festa estaven gairebé exhaurides), la dansa combinada amb un audiovisual va donar el tret de sortida a la celebració. Un vídeo produït expressament per a l'ocasió va contrastar el procés de producció d'un vestit fa cinquanta anys i ara, tot explicant com ha evolucionat la confecció des de la tisora fins a les noves tecnologies: dos actors caracteritzats d'acord amb els dos moments històrics acudeixen a encarregar un vestit que, elaborat amb diferents tècniques, acaba sent, al final del film, el mateix.

A continuació va ser el moment de despenjar cinc grans cintes mètriques grogues, com les típiques de les sastreries, mentre una acròbata desenvolupava les seves habilitats penjada a l'escenari. La proposta següent va ser una espectacular combinació artística que va fer autèntiques delícies entre el públic. Al ritme de les notes del piano que sonava en directe a l'escenari, el dibuixant Borja va fer evolucionar la seva particular visió de Señor en dibuixos sobre sorra. Va començar amb una imatge que recordava el Señor dels primers anys, i de mica en mica la sorra de la imatge es va convertir en un taller de sastreria que s'anava transformant fins que finalment sorgia, a l'horitzó, el rostre dels fundadors de Señor, Josep Maria Ribas Prunés i Ignasi Closas Augé, que es fonien darrere d'unes cortines en la mateixa obra.
Tot seguit, l'equip humà de Señor es va enfilar a l'escenari del teatre, on es va fer la foto de grup. Josep Maria Ribas, ara gerent de Señor i fill del cofundador de la firma, envoltat de tota la plantilla, no es va voler oblidar de ningú a l'hora de fer els agraïments a treballadors, proveïdors, col·laboradors i clients per "la confiança que ha fet possible aquests 50 anys", tot esperant que el grup manresà en pugui celebrar cinquanta més.

Després de la intervenció de Josep Maria Ribas, que tancava un guió d'una hora de durada, es va posar el punt final a la celebració festiva amb un aperitiu al pati del mateix teatre, que va quedar completament atapeït.

Entre les prop de 800 persones que va reunir l'acte que ha donat el tret de sortida a la celebració de 50 anys vestint a mida, hi havia destacades personalitats del món local manresà, entre les quals l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el delegat del govern de la Generalitat a la Catalunya central, Jordi Moltó; l'exconseller d'Innovació de la Generalitat de Catalunya Josep Huguet; i l'exalcalde de Manresa Josep Camprubí.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Les fronteres frenen les monedes digitals

Bitcoin i ether estan rebent seriosos cops a mesura que les autoritats de les grans potències, com...

El 60% dels treballadors espanyols afirma que el seu nivell de benestar a la feina és baix

?Un estudi estableix que la meitat dels ciutadans assegura que comença la seva jornada laboral amb...

El retrocés del turisme espanyol redueix les pernoctacions hoteleres

El retrocés del turisme espanyol redueix les pernoctacions hoteleres

Les nits contractades pels estrangers a l'agost augmenten el 2% i fixen un nou rècord a Catalunya

El CTM investiga la corrosió en materials per a l'automoció

Investigadors del centre tecnològic Eurecat-CTM de Manresa estan treballant en un nou...

Enllaços recomanats: Premis cinema