La joieria Uró és un dels establiments històrics del carrer Guimerà de Manresa. Va obrir-lo, l'any 1953, Josep Uró juntament amb la seva dona, Matilde Garcia de Castellón. Avui, les seves quatre filles són les encarregades de mantenir del tot viu el negoci, que conserva l'essència familiar.

Josep Uró va aprendre l'art i ofici de la joieria a Can Jorba, amb un deixeble del seu pare, traspassat molt jove. Josep Uró hi va treballar durant molts anys fins que, finalment, el 1953 va instal·lar-se al carrer Guimerà, al mateix local on encara avui hi ha la joieria i on anteriorment ja n'hi havia una altra. Neus Uró, una de les seves filles, explica que "el pare era molt bon artista, però la mare tenia més empenta comercial, i per obrir l'establiment, ella va deixar la feina que tenia a la Pirelli". Del dia de la inauguració, explica una anècdota de la seva mare: "només tenien un sol anell de brillants. I just obrir, va entrar un senyor i el va comprar. La mare sempre deia que aquell anell el va vendre Déu".

Al llarg dels anys, la joieria i, sobretot, les peces dissenyades i fetes per Josep Uró es van anar guanyar un important prestigi i la fidelitat dels clients que li reconeixien un estil propi. Uró, a la joieria, sempre ha estat acompanyat de la seva germana Núria Uró.

Actualment, al capdavant del negoci hi ha les filles de Josep Uró: la Maria Núria, l'Imma, la Neus i la Maria. A més a més, des de fa dos anys han donat un nou impuls al negoci amb la creació de col·leccions de joies disse- nyades per elles mateixes i que distribueixen a través d'altres joieries.

La iniciativa de potenciar les joies pròpies va sorgir fa dos anys per Nadal, quan com a conseqüència de la crisi es van adonar que a la mateixa botiga de Manresa, les joies pròpies tenien cada cop més sortida, mentre que les d'altres dissenyadors, més convencionals, perdien protagonisme. Aquest fet els va permetre salvar la facturació de Nadal i va animar les quatre germanes a començar a distribuir els seus dissenys a través d'altres establiments sota la marca Imma Uró. Actualment, les seves peces es poden comprar en una quarantena de joieries repartides per tot Catalunya i també es podran trobar en establiments del País Valencià i del País Basc. Amb tot, asseguren que la seva intenció és tenir un creixement sostingut i mantenir l'essència familiar del negoci, on, de fet, només treballa la mateixa família.

Una de les seves últimes sorpreses, i per positiu, va ser la participació en el saló EspaiJoia de Barcelona. "Hi volíem anar com a visitants, però al final ens van animar i vam ser-hi com a expositors. El nostre estand va tenir molt èxit i fins i tot ja hi ha viatjants que, vist l'èxit de les joies, volen representar els nostres productes. Però no volem créixer tan de pressa. Fent-ho nosaltres, és com traslladar el nostre tracte personalitzat a altres botiges", diu Neus Uró. A més a més de les col·leccions, recentment també ofereixen a les joieries la possibilitat de fer-los peces exclusives a partir de brillants o altres elements per als quals després dissenyen una joia completament.