La cadena d'electrodomèstics Establiments Miró ha acordat amb els representants sindicals un nou expedient de regulació d'ocupació (ERO) extintiu que afectarà 265 treballadors, segons van informar ahir a Europa Press fonts sindicals.

Els treballadors afectats rebran una indemnització de 25 dies de salari per any treballat, amb un límit de 13 mensualitats, després que l'empresa decidís continuar amb les negociacions de l'ERO al marge dels canvis introduïts en la reforma laboral sobre l'acomiadament col·lectiu.

Segons les mateixes fonts, el gruix de l'expedient afecta treballadors de Catalunya i el País Basc, tot i que també el personal d'altres punts del país, com Valladolid, Albacete i Balears, entre d'altres.

Es preveu que el gruix dels afectats per l'expedient, uns 200, si-guin treballadors de les 86 botigues de Miró a Catalunya; la resta seria d'establiments del País Basc. Segons Ramon Seguí, cap de la botiga de Manresa, l'ERO tindria una escassa incidència als establiments de la capital del Bages, Igualada i Berga, en els quals, en conjunt, hi ha una vintena de treballadors. "A Manresa estem venent bé, i la plantilla ja és molt ajustada, i a Igualada estan sota mínims de personal", diu Seguí.

L'empresa va presentar l'any passat concurs de creditors, que va poder salvar el mes de desembre passat. També va presentar un expedient d'extinció de contracte que no va afectar els treballadors dels establiments catalans. Seguí assegura que l'afectació final que tindrà l'expedient en la plantilla de la cadena a la Catalunya central no se sabrà fins avui, quan hi ha prevista una reunió amb l'empresa.