El Congrés Mundial de Mòbils es va clausurar ahir a Barcelona amb un nou rècord de participació en arribar als 67.000 visitants, procedents de 205 països, mentre que ha tingut un impacte econòmic a la ciutat de més de 300 milions d'euros. L'organització GSMA, que aglutina els principals operadors de telefonia mòbil del món, va informar, en un comunicat, que aquest volum d'impacte econòmic suposa 25 milions d'euros més dels que va tenir el certamen en la seva edició de 2011.

El primer executiu de GSMA, John Hoffman, va subratllar que el Congrés Mundial de Mòbils "contribueix de manera important en l'economia de Barcelona i, com a pilar de la Capital Mundial del Mòbil, és un factor rellevant per crear noves oportunitats per a les empreses i els ciutadans de Barcelona i de Catalunya".

Entre els participants en el certamen, destacaven 3.500 alts executius de les operadores de telefonia mòbil més influents, companyies de software i proveïdors d'equips, entre d'altres. A més, a Barcelona s'han citat representants d'empreses d'Internet i d'organitzacions dedicades al negoci de l'oci, així com delegacions governamentals de molts països.

El certamen ha comptat finalment amb més de 1.500 expositors, mentre que més de 3.300 representants de mitjans de comunicació impresos, "en línia" o de ràdio i televisió han seguit els quatre dies de debats i trobades. De fet, l'èxit creixent de visitants d'aquesta cita anual del sector de la telefonia mòbil ha motivat la decisió de traslladar la seva celebració l'any que ve des del recinte firal de Montjuïc al de Gran Via 2. El director general de Fira de Barcelona, Agustí Cordón, va subratllar que l'èxit de públic s'ha vist acompanyat per l'èxit en la qualitat dels continguts del certamen.