Els contribuents podran sol·licitar l'esborrany o les dades fiscals de la declaració de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) corresponent a l'any 2011 a partir d'avui i fins al pròxim 2 de juliol del 2012. A més, la confirmació de l'esmentat esborrany o dades fiscals també podrà efectuar-se, sigui quin sigui el resultat, a partir d'aquesta mateixa data i fins al 2 de juliol d'aquest any, els dos dies inclosos.

L'esborrany es podrà obtenir i confirmar per via telemàtica, a través de la seu electrònica de l'Agència Tributària a Internet (www.agenciatributaria.gob.es), tot i que Hisenda enviarà per correu ordinari l'esborrany els contribuents que no hagin recorregut a aquesta via a partir del 3 de maig. Quan es rebi l'esborrany, cal revisar-lo, i se'n podrà completar o modificar la informació recollida en el mateix abans de procedir a la seva confirmació. El termini per a la confirmació per via telemàtica arrenca també el 10 d'abril i conclou el 2 de juliol, tot i que si es fa per altres vies el termini comença el 3 de maig. Si el resultat de l'esborrany presenta una quantitat a ingressar i el seu pagament es domicilia en compte, la confirmació o subscripció del mateix no podrà realitzar-se més tard del 27 de juny, excepte si es domicilia només el segon pagament.

Com cada any, podran sol·licitar l'esborrany els contribuents que només tinguin rendiments del treball, rendiments del capital mobiliari amb retenció o ingrés a compte, lletres del Tresor, imputació de rendes immobiliàries de dos immobles com a màxim, guanys patrimonials sotmesos a retenció o ingrés a compte i subvencions per a l'adquisició d'habitatge habitual. Com és tradicional cada any, amb la sol·licitud de l'esborrany comença la Campanya de la Renda del 2011, que s'estendrà entre el 3 de maig i el 2 de juliol. Una de les novetats és que s'eleva la base màxima a 9.040 euros en la deducció per inversió en habitatge habitual en els supòsits d'adquisició o rehabilitació d'habitatge i per a les quantitats dipositades en compte habitatge, i a 12.080 euros en el cas d'obres i instal·lacions d'adequació de l'habitatge habitual per raó de discapacitat.