L'Escola de Capacitació Agrària (ECA) de Manresa, depenent del Departament d'Agricultura ha participat recentment, a Dronten, Holanda, en un pòlder dels Països Baixos a 3 metres per sota del nivell del mar, en la segona trobada del projecte europeu Leonardo da Vinci sota el títol "Ecovoc: formació inicial en produccions hortícola i fructícola ecològiques".

El projecte té l'objectiu de compartir metodologies pedagògiques i ajudar la universitat hongaresa Szent Istvan i el seu Centre d'Innovació en Recerca i Educació (GAK), que lideren el projecte, a iniciar una formació professional en horta i fructicultura ecològica. La primera trobada, celebrada a Hongria la tardor de 2011, va permetre presentar els socis (d'Hongria, França, Espanya, Holanda i Regene Unit) i definir els objectius, calendaris i responsabilitats.

Aquesta segona trobada, acollida pel Groenhorst College de la Fundació Warmonderhof, i on van anar dos professors de l'Escola Agrària de Manresa, ja ha permès compartir mètodes pedagògics emprats pels diferents socis.

En la trobada es van revisar els criteris per a elaborar una base de dades d'empreses de pràctiques a l'estranger per als estudiants dels centres associats al projecte.

Com a curiositat cal assenyalar que una de les tardes es va dedicar a visitar la gran finca de la fundació Warmondehof, amb un total de 85 hectàrees guanyades al mar durant els anys seixanta, quan el govern holandès va construir el dic que va permetre crear un dels pòlders que constitueixen la part occidental dels Països Baixos. En aquest curiós indret s'hi produeixen hortalisses i llet ecològiques.

La propera trobada tindrà lloc l'octubre al Regne Unit, amb l'Emerson College com a amfitrió.