Banc Sabadell estudia la seva oferta per CatalunyaCaixa en el marc de la seva venda per part del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (Frob) en una operació que té el suport de l'empresariat català per conservar l'arrelament al territori de la caixa liderada en els últims anys per Adolf Todó, han informat a Europa Press fonts empresarials.

La possible fusió també compta amb el suport del Govern pel mateix motiu de conservar la 'catalanitat' de l'última caixa en venda del mapa financer de l'autonomia, segons publica 'El Periódico'.

Un portaveu de Banc Sabadell ha explicat a Europa Press que se senten "Alagados" pel suport de la societat civil, encara que no hi ha cap decisió formal sobre la possibilitat de fusió.

Bon encaix

"Estem en ple procés d'integració de CAM, encara que està bastant avançat, i ens podria encaixar CatalunyaCaixa, per raons culturals i per complementarietat de segments", ha exposat.

Amb tot, sobre la decisió final per presentar una possible oferta per CatalunyaCaixa, ha puntualitzat: "El que decidim serà pensant en el millor pels nostres accionistes, que són els qui ens hem".

Arrelament i negocis compatibles

En declaracions a Europa Press, el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha afirmat que la patronal veuria bé aquesta operació perquè Banc Sabadell "coneix bé l'àmbit de la Mediterrània", pel que ha animat a que es valori la conveniència d'aquesta unió.

Gay de Montellà l'ha considerat una bona opció "especialment si es compara amb operacions d'entitats amb estructures diferents i que no coneixen tan bé la tipologia del client de CatalunyaCaixa".

Ha manifestat el respecte de la patronal davant de qualsevol decisió que es prengui, però ha demanat que es prengui de manera immediata per no trencar la confiança dels clients de l'entitat catalana.

Fonts de la Cambra de Comerç de Barcelona també han mostrat a Europa Press el seu suport a la unió de Banc Sabadell i CatalunyaCaixa ja que les veu entitats complementàries: el banc per la seva potència en banca corporativa i la caixa pel seu desplegament en el sector minorista.

Els sindicats CCOO i UGT de Catalunya mantenen la seva màxima davant qualsevol fusió de vetllar pel manteniment de l'ocupació i de l'obra social.