Els regidors de Promoció Econòmica i Turisme de les capitals de l'Eix Diagonal han establert aquest dimarts el primer contacte per treballar una promoció conjunta del territori. D'aquesta manera, a iniciativa del regidor vilanoví, les ciutats de Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Igualada i Manresa han posat en comú els seus atributs per trobar complementarietat entre elles. La intenció és facilitar i incentivar la mobilitat de ciutadans i visitants, així com atraure plegats turistes al conjunt de les ciutats de l'Eix. El sol, la platja, l'enoturisme, el cicloturisme o les activitats aèries són atractius de les diferents comarques, que també es complementen en l'àmbit comercial o formatiu.

Els regidor de Promoció Econòmica de Vilanova, Gerard Figueras, ha considerat important aquest tipus de treball conjunt per "intercanviar visitants i turistes, compartir ciutadans i fer promoció conjunta com a oferta atractiva a la resta de Catalunya o de l'Estat".

I és que les quatre comarques ofereixen una oferta turística complementària. Vilanova i Sitges tenen sol i platja, Vilafranca i Sant Sadurní tenen l'enoturisme i els territoris de l'interior tenen les activitats aèries i les rutes en bicicleta.

Ara bé, com ha recordat la regidora d'aquesta àrea de l'Ajuntament d'Igualada, Àngels Chacón, "també es complementen en altres àmbits com el comercial, l'econòmic o el formatiu". Ho diu recordant que en aquests primers mesos de l'Eix Diagonal, algunes empreses de l'interior han començat a utilitzar el port de mercaderies de Vilanova.

Figueras ha proposat també a les seves homòlogues que les quatre ciutats o comarques estiguin presents amb un mateix estand a les fires de les pròpies capitals de l'Eix o fins i tot més enllà.

I és que, "en moments en els que tots els ajuntaments tenen una situació econòmica delicada, és més important que mai sumar esforços entre administracions i amb el sector privat", ha afegit el regidor vilanoví.

De fet, la regidora de Vilafranca, Maria Dolors Rius, ha deixat caure alguna altra proposta com "trobar un nom comú que ens aglutini".

Tots els representants de les capitals de l'Eix han manifestat satisfacció perquè, com ha dit Sílvia Gratacós, regidora de Manresa, "en alguns certàmens hem notat una afluència de públic que utilitza aquesta xarxa viària".