La Generalitat, les universitats públiques catalanes del seu àmbit i els organismes i empreses administratives que en depenen van tancar el tercer trimestre de l'any amb un endeutament acumulat de 45.754 milions d'euros. La xifra és el 0,5% inferior a la xifra de fa tres mesos, en línia amb el que ha passat al conjunt del sector públic autonòmic i coincidint amb l'increment de polítiques d'austeritat i de dificultat d'accés al mercat de deute. No obstant això, en termes anuals, l'endeutament a Catalunya creix 4.886 milions en un any, el que suposa l'11,9% en termes relatius, molt per sota el creixement mitjà de totes les comunitats autònomes (+21,7%).

Del total del deute català, 6.184 milions corresponen a les empreses públiques, que han aconseguit reduir lleugerament el seu deute els últims mesos. Tot i ser la comunitat més endeutada en termes absoluts, analitzat el deute en relació a la seva riquesa, hi ha altres comunitats en pitjors condicions. Així, Catalunya té un deute equivalent al ?3? del PIB, per sota els de Castella-la Manxa (25,7%) i del País Valencià (25? del PIB).

El deute de les administracions públiques va tornar marcar al tancament del tercer trimestre un altre màxim històric en 817.164 milions d'euros, equivalents al 77,4 % del PIB, si bé va moderar el seu ritme de creixement trimestral, segons el Banc d'Espanya.