Els primers premis Eloi de Navel guardonen Semen Cardona i Aira

El sopar de reconeixement empresarial cardoní aplega una cinquantena de persones

 09:08  
D´esquerra a dreta, Xavi Barrera i Jordi Serra (Biofar), Xavi Janer (Aira), Josep Tristany (regidor de Promoció Econòmica de Cardona), Laia Parcerisa (Vilar Rural), M. Àngels Rial (Semen Cardona), Josó Roda (Vidmar) Ferran Estruch (alcalde de Cardona), Artur Boix i Abel Cots (AEC)
D´esquerra a dreta, Xavi Barrera i Jordi Serra (Biofar), Xavi Janer (Aira), Josep Tristany (regidor de Promoció Econòmica de Cardona), Laia Parcerisa (Vilar Rural), M. Àngels Rial (Semen Cardona), Josó Roda (Vidmar) Ferran Estruch (alcalde de Cardona), Artur Boix i Abel Cots (AEC) aec

REDACCIÓ | MANRESA Les empreses Semen Cardona i Aira Enginyeria i Robòtica van ser les guanyadores de la primera edició dels premis Eloi de Navel, que organitza l'Associació d'Empresaris de Cardona (AEC). Els guardons a la innovació i la consolidació de les empreses locals es van lliurar dijous a la nit, en el transcurs d'un sopar celebrat al castell de la vila i al qual van assistir mig centenar de persones.
Els guardons (batejats en honor del considerat el primer gran exportador de la vila, un negociant que va viure a cavall dels segles XIV i XV) es convoquen per distingir, d'una banda, les empreses que en poc temps hagin aconseguit innovar o créixer de manera destacada (Aira, en aquesta ocasió), i, de l'altra, per reconèixer la trajectòria d'una empresa local (Semen Cardona). En ambdós apartats hi va haver finalistes: Biofar Laboratoris, en el cas del premi a la Innovació i el Creixement; i El Vilar Rural i Vidmar, en el de la Trajectòria.
Aira és una empresa dedicada al disseny i la construcció de cèl·lules robotitzades per a la indústria, a més de la formació de personal, el manteniment preventiu i la reparació d'instal·lacions i marcatge CI. Recentment, Aira ha creat la divisió Termosolar per tal de subministrar a l'escorxador Mafrica aigua calenta durant tot l'any. Semen Cardona, per la seva banda, és un veterà grup empresarial dedicat a la inseminació artificial multigenètica de porcí, que ja compta amb 8 centres de producció repartits entre Catalunya i Aragó.
Durant el sopar, es va reivindicar la tasca empresarial i l'emprenedoria impulsada des del municipi cardoní, i es va destacar tant la necessitat de mantenir una activitat emprenedora pròpia, que pugui irradiar projectes arreu del país, i el creixement que ha experimentat la indústria local gràcies a petites iniciatives que han anat creixent i expandint-se. Aprofintant alhora la celebració de la gala al Parador de Cardona, amb un futur incert per les noves directrius ministerials, es va reclamar una solució per al que és un dels referents turístics de la vila i de la Catalunya central.
El sopar va estar presidit per l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch (l'ajuntament local és col·laborador de l'organització dels guardons), i el president de l'Associació d'Empresaris de Cardona, Abel Cots.

busquet

Campanya de la renda 2017

Envia'ns la teva pregunta. Seleccionarem aquelles més interessants i d'interès general per publicar la setmana següent.

 

La Intercol·legial Tècnica

La Intercol·legial Tècnica us presenta la PIREEB

Què és i qui és un enginyer industrial?

Algú s´imagina viure sense aire condicionat, sense cotxe, sense llum, sense mòbils? Els enginyers industrials ho han fet possible, per a tu.


Ocupacions

Se precisa veterinario

Localidad (Provincia): Berga (Barcelona)
Salario: 1.700
veure més

Peluquero/a canina

Localidad (Provincia): Berga (Barcelona)
Salario: 1.100
veure més

Asesor/a Comercial Tienda Movistar Badalona, Sant

Localidad (Provincia): Badalona (Barcelona)
Salario: 15.000
veure més

Servicio INTERNA 15 días al mes hasta 1000€ en BAR

Localidad (Provincia): Barcelona (Barcelona)
Salario: 1.500
veure més

Full Stack Developer

Localidad (Provincia): Barcelona (Barcelona)
Salario: 30.000
veure més

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Guia Comercial
Enllaços recomanats: Premis cinema