Els sindicats i les organitzacions patronals catalanes treballen amb la Generalitat per intentar tancar a final d'aquest mes d'abril un acord general que eviti la conflictivitat laboral com a conseqüència dels convenis que estan a punt de perdre la seva vigència en eliminar-se la ultractivitat.

El secretari d'Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, Ramon Bonastre, s'ha mostrat avui confiat en què serà possible posar d'acord els agents socials sobre aquesta qüestió a escassos tres mesos que decaiguin ja de cop 350 dels 2.000 convenis registrats a Catalunya.

En el transcurs d'una jornada sobre la reforma laboral organitzada per Adecco i l'Associació per al Progrés de la Direcció (APD), Bonastre ha destacat la importància d'aquest acord que s'està forjant i ha advertit que "o regulem amb seny o es crearà una situació de conflictivitat social, que és l'últim que necessitem".

El pacte que s'està ultimant reconeixeria el paper de mediador del Consell de Regulació Laboral de Catalunya, que elevaria una proposta de mediació a les parts en el cas de falta d'acord en empreses o sectors de producció sobre la negociació dels convenis.

Aquest òrgan, que depèn de la Generalitat, presentaria una proposta, encara que queda clar que només s'aplicaria si és acceptada per les dues parts després d'un procés de negociació.

Bonastre ha instat sindicats i patronals a intentar arribar a acords per evitar la conflictivitat laboral a l'estiu, ja que començaran a perdre vigència tots els convenis registrats a causa de la darrera reforma.