El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, es va mostrar ahir pessimista respecte a una ràpida recuperació del crèdit a nivell macroeconòmic a Espanya i va augurar que continuarà baixant fins al 2015, i tampoc no veu una evolució positiva del crèdit a empreses i particulars.

Oliu, que va analitzar ahir a Esade la situació financera actual a Espanya, va advertir que el crèdit només tornarà a fluir quan l'economia espanyola s'hagi reequilibrat i guanyi així la confiança dels mercats exteriors. "El crèdit no flueix ni fluirà. No vull ser malastruc però no sé quan es recuperarà el crèdit. Alguns diuen que serà a principi del 2014. Bé, si ho diem tots potser es complirà", va dir en un to irònic, després d'augurar que això no passaria fins al 2015.

Malgrat aquesta visió més pessimista sobre la recuperació del crèdit dels mercats exteriors, el president de Banc Sabadell va reconèixer que els inversors estran-gers comencen a mostrar-se interessats per Espanya, on veuen "grans gangues", després del procés de devaluació de l'economia que s'ha iniciat i que creu que encara continuarà en els pròxims mesos. Aquest procés, marcat per la reducció dels costos salarials, ha permès guanyar competitivitat a l'economia productiva espanyola, cosa que s'ha traduït també en un augment de les exportacions.

Segons el seu parer, Espanya continuarà ancorada en la recessió el 2013, encara que "hi ha elements que permeten dir que els efectes negatius sobre l'economia espanyola poden rebaixar-se cap a final d'any i especialment durant el 2014".