Oliu augura que el crèdit baixarà fins al 2015

El president del Sabadell diu que la inversió estrangera s'incrementa perquè hi ha "grans gangues"

15.04.2013 | 08:12

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, es va mostrar ahir pessimista respecte a una ràpida recuperació del crèdit a nivell macroeconòmic a Espanya i va augurar que continuarà baixant fins al 2015, i tampoc no veu una evolució positiva del crèdit a empreses i particulars.
Oliu, que va analitzar ahir a Esade la situació financera actual a Espanya, va advertir que el crèdit només tornarà a fluir quan l'economia espanyola s'hagi reequilibrat i guanyi així la confiança dels mercats exteriors. "El crèdit no flueix ni fluirà. No vull ser malastruc però no sé quan es recuperarà el crèdit. Alguns diuen que serà a principi del 2014. Bé, si ho diem tots potser es complirà", va dir en un to irònic, després d'augurar que això no passaria fins al 2015.
Malgrat aquesta visió més pessimista sobre la recuperació del crèdit dels mercats exteriors, el president de Banc Sabadell va reconèixer que els inversors estran-gers comencen a mostrar-se interessats per Espanya, on veuen "grans gangues", després del procés de devaluació de l'economia que s'ha iniciat i que creu que encara continuarà en els pròxims mesos. Aquest procés, marcat per la reducció dels costos salarials, ha permès guanyar competitivitat a l'economia productiva espanyola, cosa que s'ha traduït també en un augment de les exportacions.
Segons el seu parer, Espanya continuarà ancorada en la recessió el 2013, encara que "hi ha elements que permeten dir que els efectes negatius sobre l'economia espanyola poden rebaixar-se cap a final d'any i especialment durant el 2014".

Economia

La bagenca Agrofresc amplia la seva estructura amb l'absorció del departament de logística

L'empresa bagenca Agrofresc, de la qual són sòcies les empreses làctiques...

Els clients de BBVA podran enviar diners a altres mòbils a través de la veu

A partir d'ara, els clients de BBVA disposaran d'una funcionalitat que facilita l'enviament de...

Artés acollirà una sessió per impulsar l'economia circular al municipi

Artés acollirà el proper dimarts 28 de desembre a les 6 de la tarda una...

Enllaços recomanats: Premis cinema