L´atur baixa als països de l´OCDE el mes de febrer mentre assoleix un nou rècord a l´estat espanyol

15.04.2013 | 08:12

La taxa d'atur es va reduir una dècima el febrer en el conjunt de l'OCDE i va quedar en el 8 % de la població activa, mentre que va pujar en alguns països de la zona euro, com Espanya i França, on amb ascensos d'una dècima van arribar nous pics, segons les xifres presentades ahir.
L'atur a Espanya va arribar el febrer al 26,3 %, el nivell més elevat dels 34 països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) al costat del de Grècia, que en l'última dada disponible, del desembre passat, estava en el 26,4 %.
Els 5,994 milions de desocupats de l'estat espanyol representaven el 12 % del total de l'organització, quan en el primer trimestre del 2012 suposaven l'11,9 %. Es tractava de la xifra absoluta més important després de la d'Estats Units (12,032 milions d'aturats), al davant de la de França (3,029 milions), Itàlia (2,971 milions), Japó (2,840 milions), Mèxic (2,482 milions) i Alemanya (2,302 milions).
El febrer hi va haver reduccions en la taxa d'atur d'Estats Units (dues dècimes, al 7,7 %), Japó (una dècima, al 4,3 %) o Itàlia (dues dècimes, al 6,7 %). Es va mantenir estable a Alemanya en el 5,4 % (en el mateix nivell des de l'estiu passat) i en el conjunt de la zona euro, en el 12 %.
L'OCDE va constatar en un comunicat que hi ha una bretxa significativa en l'evolució de l'atur entre els seus membres des del començament de la crisi.

Economia

El CIO de Manresa celebra una trobada entre aturats i empreses com a cloenda del programa «Tu ets capaç»

El Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació de Manresa acollirà el proper dijous al...

El CFP oferirà quatre cursos subvencionats en perfils amb alta demanda laboral

El Centre de Formació Pràctica de Manresa ja té a punt l'oferta de...

PizzaKlam introdueix l'aigua de mar a la seva cuina

PizzaKlam introdueix l'aigua de mar a la seva cuina

L'empresa bagenca innova per crear pizzes «més saboroses i saludables»

Enllaços recomanats: Premis cinema