Un executiu alemany assumirà la presidència de Seat en substitució de l'actual James Muir, el gal·lès que ha dirigit l'empresa amb seu a Martorell des del setembre de l'any 2009. Segons avançava ahir La Vanguardia, la companyia està ultimant el relleu, que es podria anunciar aquest mes. Amb tot, fonts oficials de la companyia haurien desmentit la possibilitat, i el comitè d'empresa només ho considerava "un rumor".

El diari, que cita fonts properes a l'empresa del grup Volkswagen3, dóna per fet el canvi, que arribaria sense que Muir hagi aconseguit complir els objectius de rendibilitat que s'hauria proposat Seat. Una fita fallida, tot i que va ser proposada sense tenir en compte l'impacte brutal que ha acabat tenint la crisi en el sector automobilístic.

D'altra banda, ahir es va donar a conèixer que la marca ha incrementat en el primer trimestre de l'any les vendes fins a 87.100 unitats, el 8,7% més que en els mateixos mesos del 2012. La matriu va informar que les vendes de Seat han pujat en el mateix període a Alemanya el 26,9%, fins a 16.600 unitats. A més, les vendes han millorat al Regne Unit el 5,2%, fins a 11.500 unitats, i a Mèxic ho han fet el 7,7%, fins a 5.500 unitats. Volkswagen ha incrementat les vendes en el primer trimestre de l'any fins a 2,27 milions de vehicles, el 5,1% més que l'any anterior.