Artur Mas celebra demà els seixanta anys de Grup Soler

El President de la Generalitat inaugurarà les noves instal·lacions d'Himesa, i la nova seu de la delegació de la Catalunya Central de Pimec

25.04.2013 | 08:25

El President de la Generalitat, Artur Mas, assistirà demà a Sallent al dinar commemoratiu dels 60 anys de Grup Soler. La trobada, que aplegarà els 302 treballadors de la companyia, així com nombroses personalitats del món de la política i l'empresa catalana, entre els quals el conseller de Justícia, Germà Gordó, vol rememorar els dinars que es feien antigament a les obres per celebrar les cobertes dels edificis.
Grup Soler va ser fundada el 1953 per Isidre Soler Fosas. El 1985 va agafar-ne el relleu Jordi Soler, nét del fundador i actual conseller delegat. El grup té quatre empreses especialitzades en diferents àrees d'activitat: Grup Soler Constructora, Electromecànica Soler (instal·lacions), Soler Global Service (serveis i manteniments) i Soler Energy Services (serveis energètics). Segons dades facilitades per la companyia, el grup va tancar el 2012 amb una facturació global de 43,97 milions d'euros, el 28,2% més que el 2011 i el 6,8% més que el 2010. Les previsions per al 2013 són que els contractes fora del territori català suposin el 20% del volum total del negoci de la companyia.

Inauguració a Himesa
La jornada del President Mas al Bages tindrà una altra parada, a Himesa, l'empresa sallentina dedicada a la reparació i manteniment de maquinària d'obra pública i mineria. Mas inaugurarà oficialment les noves instal·lacions de la companyia, que en els darrers dos mesos ha invertit més de tres milions d'euros en aquesta renovació. Entre les noves adquisicions de l'empresa destaca un banc de proves, importat dels Estats Units, per a motors de fins a 1.400 CV, únic a tot Europa d'aquestes dimensions, segons dades de l'empresa. Himesa té una plantilla global de 64 treballadors.

Instal·lacions de Pimec
L'altre punt d'atracció de la visita de Mas a la comarca tindrà lloc a la tarda, quan el President inauguri oficialment la nova seu territorial de la Catalunya Central de la patronal de la petita i la mitjana empresa, Pimec. Les noves oficines, ja en marxa, estan ubicades al Palau Firal de Manresa. L'acte tindrà la presència de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i del president català de Pimec, Josep González, a més a més d'empresaris i personalitats del món econòmic del territori central.

Economia

Un grup de dones jubilades, descansant
Denuncien que només un 42 % de les dones espanyoles cobren una pensió

Denuncien que només un 42 % de les dones espanyoles cobren una pensió

Les prestacions són el 37 % inferiors de mitjana a les dels homes, i dos terços estan per sota del...

<em>Vols visitar el teu banc com ho faria Tom Cruise? Obre els ulls</em>

Vols visitar el teu banc com ho faria Tom Cruise? Obre els ulls

Vols visitar el teu banc com ho faria Tom Cruise? Obre els ulls

Unilabor obre una botiga a l'Hospitalet per arrelar en la indústria del Llobregat

Unilabor obre una botiga a l'Hospitalet per arrelar en la indústria del Llobregat

L'empresa manresana factura prop de 3 milions i ja se situa en els números d'abans de la crisi

El CIO de Manresa celebra una trobada entre aturats i empreses com a cloenda del programa «Tu ets capaç»

El Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació de Manresa acollirà el proper dijous al...

Enllaços recomanats: Premis cinema