Els dos grans sindicats auguren un mes de maig molt ´calent´

Barcelona, Girona, Tarragona, Tortosa i Lleida acolliran manifestacions per celebrar l'1 de maig

02.05.2013 | 11:58

Els principals sindicats catalans, UGT i CCOO, volen que la diada de l'1 de Maig de demà serveixi d'avís a les patronals perquè siguin conscients que augmentarà la conflictivitat si no hi ha acord sobre la vigència dels convenis. Els dos líders de les centrals sindicals, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, van instar la Generalitat a abandonar les polítiques d'austeritat durant la presentació dels actes del Primer de Maig, que se celebrarà sota el lema "S'ho estan carregant tot. Mobilitza't i lluita pels teus drets". Els dos líders van subratllar ahir que aquest Primer de Maig pot ser l'inici d'un maig "calent" si les organitzacions patronals no s'avenen a arribar a un acord per mantenir la vigència dels convenis, molts dels quals decauran el pròxim 7 de juliol com a conseqüència de l'aplicació de la reforma laboral.
Segons els sindicats, s'estan demostrant infructuosos els esforços de la Generalitat per aconseguir que les patronals acceptin una moratòria per mantenir la ultraactivitat dels convenis o acollir-se a un arbitratge tutelat per l'administració autonòmica. A Catalunya, 350 convenis podrien perdre la seva vigència el 7 de juliol, cosa que deixaria centenars de milers de treballadors sense regulació sobre salaris, jornada laboral, vacances i promoció professional.
"El maig serà un mes calent de cara a la mobilització. Generarem conflictes allà on es vulgui deixar caure el conveni. No estem disposats que caigui el dret a la negociació col·lectiva", va dir Gallego. En el manifest unitari, els dos sindicats denuncien que les polítiques d'austeritat a Europa estan fent augmentar les desigualtats i la pobresa als països del sud.
La celebració del Primer de Maig es materialitzarà a Catalunya en cinc grans manifestacions, a Barcelona, Girona, Tarragona, Tortosa i Lleida.

Economia

Aspecte del Tribut de Barcelona, el nou projecte de Petit Celler
El Tribut de Petit Celler a Barcelona arranca amb una «bona resposta»

El Tribut de Petit Celler a Barcelona arranca amb una «bona resposta»

La Wine Experience de la vinateria manresana ofereix més de 2.000 referències de grans vins

La bagenca Agrofresc amplia la seva estructura amb l'absorció del departament de logística

L'empresa bagenca Agrofresc, de la qual són sòcies les empreses làctiques...

Els clients de BBVA podran enviar diners a altres mòbils a través de la veu

A partir d'ara, els clients de BBVA disposaran d'una funcionalitat que facilita l'enviament de...

Artés acollirà una sessió per impulsar l'economia circular al municipi

Artés acollirà el proper dimarts 28 de desembre a les 6 de la tarda una...

Enllaços recomanats: Premis cinema