CCOO i UGT han renunciat a convocar per a avui cap gran manifestació a la Catalunya interior amb motiu del Primer de Maig, i concentraran els seus esforços a reunir manifestants a Barcelona. De fet, els dos grans sindicats només convoquen manifestacions a les quatre capitals provincials i Tortosa. A Barcelona, la protesta es farà a partir de 2/4 de 12 del matí i s'iniciarà a la Ronda Sant Pere.

Amb tot, el Primer de Maig tindrà presència a les comarques interiors. Així, a la capital del Bages, la Coordinadora pels Drets Socials (formada per Acció lila, Arran, Ateneu la Sèquia, CNT, CUP, Endavant, Manresa Antifeixista i la PAHC) ha organitzat una manifestació a partir des 2/4 de 12 a la Ben Plantada. A Berga, CGT i Ateneu Columna Terra i Llibertat es manifestaran a la plaça Sant Joan, a les 10 del matí. També es farà una passejada reivindicativa, a partir de les 11 del matí al passeig de la Indústria, coincidint amb la Fira de Maig berguedana, convocada per l'Assemblea de Docents del Berguedà i que aplegarà treballadors públics de la comarca. A Igualada, es farà una mobilització anticapitalista, a partir de les 9 del matí, una bicicletada reivindicativa davant de l'Hotel Canaletes, a partir de les 12 del matí, i una marxa ciutadana des de la plaça Masuca. Són actes convocats pel Bloc anticapitalista de l'Anoia (Arran, CGT, CNT, CUP, Ca la Fou, COS, CSA Delícies, PAH, Endavant, La Teixidora).

En àmbit estatal, els grans sindicats reclamaran avui un gran acord polític i social i un canvi radical en les polítiques econòmiques del govern en les 82 mobilitzacions i concentracions convocades en diverses ciutats. A Catalunya, amb el lema "S'ho estan carregant tot. Mobilitza't i lluita pels teus drets", UGT i CCOO han elaborat un manifest en què denuncien que les polítiques d'austeritat estan fent augmentar les desi- gualtats i la pobresa.