La 59a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola), que se celebrarà del 26 al 29 de setembre, i la 28a edició d'Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola), que tindrà lloc del 26 al 28 de setembre, aplegaran al recinte de Fira de Lleida 348 expositors directes distribuïts en una superfície neta de 26.500 m2 (que suposarà la plena ocupació del recinte). Ambdós salons oferiran un ampli programa paral·lel que inclou 75 activitats professionals. D'aquestes, 40 són jornades tècniques i presentacions de productes, 6 són reunions professionals i 29 activitats que estaran relacionades amb l'Espai Gustum.

Renovació de l'Eurofruit

Una de les principals novetats és la reestructuració i la renovació del saló Eurofruit que, a partir d'aquesta edició, es professionalitza, adquireix vida pròpia i es converteix en la Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola. El nou Eurofruit, que neix com a resultat de la col·laboració estreta entre Fira de Lleida i l'Associació Empresarial de la Fruita de Catalunya (Afrucat), passa a ser l'únic saló d'aquestes característiques a l'Estat espanyol. El certamen s'adreça únicament als professionals de la indústria fructícola i s'especialitza en el sector primari.

La inauguració de la Fira de Sant Miquel es realitzarà el dijous 26, a les 12.15 h, sota la presidència de Miguel Arias Cañete, ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. La cloenda serà el diumenge 29, a les 18 h, i anirà a càrrec de Josep Maria Pelegrí, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.