Les instal·lacions de l'antiga fàbrica de Pirelli de Manresa seran l'escenari, el proper dimecres 23, de la jornada (re)Make, que organitza l'associació Tic3, i que pretén exposar la vitalitat del sector bagenc de les tecnologies de la informació i la comunicació. La jornada aplegarà una desena d'empresaris i especialistes en educació, per donar a conèixer projectes en el sector i esdevenir un punt de trobada entre empreses.

La jornada servirà, a més, per conèixer l'interior de les instal·lacions de Pirelli després del tancament de la producció, el 2009, i de la reorientació d'una part dels espais de l'antiga fàbrica com a hub logístic de la companyia per al conjunt de la Península. La companyia s'ha ofert a cedir l'antiga nau de confecció de la fàbrica, de 27.000 metres quadrats, per acollir l'esdeveniment.

(re)Make, una jornada gratuïta per assistir a la qual només cal formalitzar la inscripció a www.tic3.cat (hi ha 120 places disponibles), s'allargarà de les 9 del matí a fins a 2/4 de 3 de migdia, i tindrà la col·laboració de l'escultora manresana Àngels Freixanet, que hi farà una performance artística.

Durant la jornada, convocada amb el suport de l'Ajuntament de Manresa i del Consell Comarcal del Bages, es podran escoltar les intervencions, d'uns vint minuts, de Xavier Ferràs, exdirector del Centre d'Innovació de la Generalitat; l'enginyer tècnic agrícola Ricard Planas; l'especialista en no- ves tecnologies Alina Miergus; el director de l'acceleradora d'empreses Barcelona Founder Institute, Urs Rothmayr; el president de la manresana Macsa ID, Jordi Piñot; el gerent de l'empresa Gràfiques Maculart, Albert Majós; Albert Giralt, director general de la bagenca Avinent; Alícia Casals, investigadora en bioenginyeria; i el periodista Vicent Partal, que exercirà de moderador de la trobada.

El sector TIC (tecnologies de la informació i la comunicació) compta amb unes 300 empreses a la Catalunya Central. L'associació Tic3, nascuda de l'experiència de la desapareguda Catic, està integrada per una trentena d'aquestes societats del territori. L'entitat pretén potenciar el sector TIC i promoure la col·laboració entre empreses i entitats relacionades amb el món de les noves tecnologies.