CatalunyaCaixa ha tancat la venda de la seva divisió immobiliària al fons internacional Blackstone per uns 40 milions d'euros. Blackstone assumirà l'actual plantilla de CatalunyaCaixa Immobiliària (CXI), formada per unes 140 persones, i mantindrà Eduard Mendiluce com a conseller delegat de la societat, segons va informar ahir l'entitat financera.

L'operació suposa la venda de la gestió dels actius immobiliaris adjudicats de CatalunyaCaixa i dels traspassats a la Sareb (banc dolent) el 2012, així com els préstecs dedicats a promoció i construcció.

El preu de venda acordat arribarà a un màxim de 40 milions d'euros, en funció del perímetre de la transacció i d'acord amb el compliment dels objectius i condicions pactats.

Amb aquesta venda, prèvia a la futura subhasta de l'entitat, CatalunyaCaixa fa un nou pas en el seu procés de desinversions no estratègiques, amb l'objectiu de focalitzar la seva activitat en la banca minorista.

En concret, CXI passarà a mans de diversos fons d'inversió gestionats per Blackstone en col·laboració amb Magic Real Estate, que assumiran la gestió d'un volum d'actius pròxim als 8.700 milions d'euros propietat de CatalunyaCaixa i de la Societat d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb). CXI, que gestiona actius a Espanya, Portugal i Polònia, va vendre o va llogar l'any passat 6.000 immobles per valor de 680 milions d'euros.