Control Sistemes d'OrganitzacióSA celebra avui els 35 anys d'existència amb un dinar institucional en què s'homenatjarà socis de la societat difunts. El grup empresarial manresà arriba a l'aniversari amb bona salut, i amb el projecte d'expandir el seu negoci arreu de Catalunya.

Control, especialitzada en els serveis informàtics a l'empresa i en el material i mobiliari d'oficina, està integrat avui per tres empreses: la matriu; Computer Dos, amb seu a Martorell; i Informàtic Maresme, a Pineda de Mar, que s'acaba d'incorporar al grup. Les dues últimes són propietat cent per cent de Control. En total, el grup té 88 persones en plantilla i va tancar el 2013 amb una facturació de 9,5 milions d'euros. Les instal·lacions centrals de Control són dues naus al polígon Casanova de Sant Fruitós de Bages, que ocupen en conjunt més de 2.200 metres quadrats.

El grup ha superat bé el pitjor de la crisi. El seu conseller delegat, Josep Obiols, explica que, en l'última dècada, la facturació només va davallar el 2009. La resta han estat anys de creixement. "No ens podem queixar", conclou lacònicament Obiols.

Control va néixer l'1 de setembre del 1979 d'una iniciativa d'un grup de socis com un establiment al carrer Carrió de Manresa especialitzat a oferir serveis en subministrament de material i equipament d'oficina a les empreses de Manresa i el Bages. El 1996, l'empresa va traslladar les seves oficines al polígon Casanova, i va iniciar tant una diversificació del negoci (centrada, sobretot, en les solucions informàtiques per a l'empresa, tant en software com en hardware) com una ampliació del seu entorn de negoci. Avui, Control té representació a Lleida, Manlleu i Barcelona, i preveu ampliar encara més aquesta presència al conjunt del Principat. Control manté la distribució de grans empreses del sector informàtic, del software de gestió i de la impressió, com Konica Minolta, Hewlett Packard i Sage. Amb Computer Dos, Control ha iniciat la generació de producte de mobilitat per als equipaments de prevenda.