La Generalitat pagarà entre 725 i 1.600 euros per aturat a les agències de col·locació que ajudaran el Servei Català d'Ocupació (SOC) a la inserció laboral de determinats col·lectius de desocupats.

En un comunicat, el departament d'Empresa de la Generalitat ha subratllat que aquesta primera experiència de col·laboració publicoprivada "és un complement de la intermediació que es fa i es continuarà fent des de les oficines d'ocupació de la Generalitat". La Generalitat precisa que ha destinat 3,56 milions d'euros procedents dels pressupostos de l'Estat a sufragar aquesta iniciativa, amb la qual es preveu que s'ajudi a inserir unes 10.000 persones.

En particular, la Generalitat precisa que es pagaran 1.600 euros per cada contracte igual o superior a sis mesos que s'aconsegueixi per a una persona amb discapacitat, i per l'entrevista inicial s'abonaran 80 euros. En el cas de menors de 25 anys que portin més d'un any inscrits com aturats o bé en el de persones més grans de 30 anys i menors de 45 que acumulin més de 18 mesos ininterromputs com aturats, es donaran 900 euros si se'ls aconsegueix un contracte de sis o més mesos, a més de 40 euros per cada entrevista inicial que se'ls faci.

L'últim col·lectiu per a la inserció del qual cobraran les agències de col·locació seran els més grans de 45 anys que portin sis mesos ininterromputs com aturats; en aquest supòsit, s'abonaran 725 euros per contractes entre sis i dotze mesos, i 900 euros per contractes superiors a 12 mesos.

En concret, la Generalitat ha aprovat en el si el consell de direcció del SOC una ordre de convocatòria de concessió de subvencions que, per primera vegada, permetrà al SOC treballar amb agències de col·locació des de l'àmbit de la intermediació.