El ministre espanyol d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, va afirmar ahir que la suposada falsificació de comptes portada a terme per l'empresa de xarxes Wi-Fi Gowex és un "cas desgraciat però singular", i va dir que el govern central proposarà reforçar els controls per evitar aquests errors.

"Crec que el cas de Gowex és un cas singular, evidentment és un cas bastant desgraciat, però singular, i que la majoria, la immensa majoria de les empreses espanyoles són transparents des del punt de vista dels seus comptes i de la informació que proporcionen als inversors", va assegurar de Guindos a la seva arribada a la reunió de ministres dels països de l'euro, l'Eurogrup.

Gowex, considerada fins aquesta setmana una de les joies del mercat alternatiu borsari, va entrar ahir en concurs de creditors, després que el seu conseller delegat, Jenaro García, hagi reconegut que va falsejar els comptes de, almenys, els últims 4 anys.

Preguntat sobre si aquest fet pot danyar la imatge de les companyies espanyoles, De Guindos va afirmar que "no es poden fer generalitzacions".

"Situacions de frau ocorren en tots els mercats de tot el món, l'important és que tinguem en marxa els controls adequats", va dir el ministre, que va indicar que ara la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) analitzarà en què va fallar el sistema de vigilància i què es pot millorar. "El mercat alternatiu (...) ha de complir unes condicions des del punt de vista de la qualitat i l'exactitud de la informació comptable, això és el que ha fallat en aquest cas, i aquí és on s'ha de millorar els controls precisos", va afegir.

El ministre va indicar que el Govern proposarà mesures per reforçar els controls del sector en les pròximes setmanes dins de la Llei Financera que s'està tramitant.

Fundada el 1999, Gowex va fer el gran salt amb la sortida al Mercat Alternatiu Borsari l'estiu del 2010. Actualment té desplegades les xarxes Wi-Fi en 65 ciutats -incloses Nova York, Madrid, París, Dublín i Dubai.