El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, confia que el procés de venda de Catalunya Banc finalitzarà aquest estiu, després de dos intents fallits de subhasta, malgrat que ell preferiria que la nacionalitzada mantingués la seva operativa com a entitat independent.

Així li ho ha traslladat Mas-Colell al ministre d'Economia, Luis de Guindos, amb qui avui s'ha reunit durant el transcurs d'uns 45 minuts al seu despatx en la conselleria a Barcelona.

El conseller, que aquesta tarda ha participat en una jornada econòmica organitzada pel diari "Expansión" i Banc Santander, ha explicat que a la reunió amb el ministre han parlat de la situació econòmica i de la recuperació, però també del procés de venda de Catalunya Banc.

En declaracions a la premsa, Mas-Colell ha indicat que el ministre li ha confirmat que en els pròxims dies es coneixeran les entitats que prendran posicions en ferm en la subhasta de Catalunya Banc, que es durà a terme de forma paral·lela a la venda d'una cartera hipotecària valorada en uns 6.000 milions d'euros.

Mas-Colell ha assegurat que sempre ha estat "tranquil" davant la venda de Catalunya Banc, encara que ha reiterat a De Guindos que el seu "ideal" seria que l'entitat es quedés com Bankia, que malgrat estar nacionalitzada seguirà operant, per ara, com banc independent.

El conseller també s'ha mostrat convençut que aquest tercer intent de subhasta de Catalunya Banc acabarà en venda, donat l'interès que ha despertat l'entitat entre el sector financer i entre entitats com CaixaBank o el Santander.