Davant de la informació emesa per diverses entitats que afirmen que s'està realitzant a Catalunya una estratègia de destrucció de la biodiversitat, el sector forestal ha recordat en un comunicat conjunt "que gestió i conservació han d'anar de la mà i s'ha d'acabar amb la dualitat conservació o gestió". Per aquesta raó, el sector forestal reclama que "es promogui el debat obert i que es tinguin en compte les diferents visions que hi ha entorn de la gestió del medi natural".

La meteorologia, l'estancament del consum per la crisi i la pressió de les grans centrals de distribució sobre els preus fan que el productor de fruita no rebi més de 20 o 30 cèntims per quilo, un preu que està clarament per sota dels costos de producció. Això ha dut el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, a enviar una carta al comissari europeu d'Agricultura, Dacian Ciolos, per reclamar l'activació urgent de mesures extraordinàries de gestió de crisi per aquest important sector agrari.

Les existències totals de pomes i de peres a Catalunya, a 30 de juny, mostraven uns nivells força superiors al juny del 2013. En concret, en pomes hi havia 25.260 tones, xifra superior a la de l'any passat, caracteritzat per una molt baixa producció. En peres l'estocatge global a Lleida, a 30 de juny, era de 2.392 tones, amb un increment notable respecte al que hi havia el 2013.

El departament d'Agricultura ha informat que està impulsant el relleu generacional al món agrari. En aquest sentit, ha assenyalat en un comunicat que s'ha incrementat notablement el nombre de joves agricultors que han rebut l'ajut a la primera instal·lació, passant dels 83 (amb un total de 2,5 milions en ajuts) del 2007 als 480 (amb 15,7 milions en ajuts) del 2013. L'augment s'ha anat produint any a any, tant en nombre de joves com en dotació econòmica.