Els gegants tecnològics Apple i IBM, que fa tres dècades eren rivals irreconciliables en el llavors emergent mercat informàtic, van anunciar ahir una aliança per competir junts al mercat de la telefonia intel·ligent.

En un comunicat, Apple va explicar que la seva nova societat amb IBM portarà a ambdues companyies a treballar juntes en el desenvolupament de més de 100 noves solucions per a empreses, entre elles aplicacions exclusives per als telèfons iPhone i les tauletes iPad.

Amb l'acord, Apple, que en els últims temps ha dirigit els seus esforços cap a la informàtica de consum en lloc de centrar-se en l'empresa (on el líder indiscutible segueix sent encara el programari de Microsoft), tracta d'introduir-se en l'àmbit empresarial de la mà d'un tità d'aquest sector com és IBM.

IBM, una de les poques grans empreses tecnològiques que sobreviuen fora de Silicon Valley -la companyia té la seva seu en Armonk (Nova York)-, desenvoluparà serveis en núvol optimitzats per als sistemes operatius iOS d'Apple i, al seu torn, els iPhones i iPads que es venguin a les companyies portaran instal·lada la plataforma per a empreses d'IBM MobileFirst.