L'Estat, a través del FROB, ha posat 572 milions més per aplanar la venda de Catalunya Banc en decidir acompanyar el fons d'inversió Blackstone en la compra d'una cartera d'hipoteques tòxiques del grup nacionalitzat per prop de 6.400 milions d'euros.

Després d'aquesta operació, la subhasta de Catalunya Banc, fruit de la fusió de Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa, sembla una tasca bastant més fàcil, ja que l'entitat primer es va deslliurar de la seva pesada càrrega immobiliària amb la creació del "banc dolent" i ara d'un volum ingent de préstecs problemàtics.

A més, cal tenir en compte que, des de la seva creació, el grup va rebre 1.250 milions, als quals va sumar una injecció de capital de 1.718 milions i posteriorment una altra de 9.084 milions de fons europeus.

És a dir, 12.052 milions, que van augmentar fins a 13.052,9 milions en incloure una aportació de 1.000,9 milions del Fons de Garantia de Dipòsits (FGD) per donar liquiditat als clients del grup amb participacions preferents i deute subordinat. Malgrat tot això, ara l'Estat s'ha vist obligat a posar 572 milions més, cosa que fa que la factura ja pugi a 13.624,9 milions, ja que cap fons d'inversió oferia per les hipoteques de Catalunya Banc el preu al qual les tenia valorades.