El cap del govern central, Mariano Rajoy, i la patronal de les pimes, PIMEC, van evitar ahir parlar de la consulta del 9-N, i no van fer la més mínima referència al procés sobiranista durant la reunió de dues hores que van mantenir al Palau de la Moncloa.

Així ho va assegurar al final d'aquesta reunió el president de la PIMEC, Josep González, qui, en una conferència de premsa, va defensar que no es parlés "ni de broma" del procés, ja que la seva patronal representa 110.000 empresaris amb opinions molt diferents sobre la qüestió.

Aquesta pluralitat és la que el va portar a no plantejar l'assumpte a Rajoy, va dir González, qui va assegurar que tampoc hi va haver el més mínim comentari sobre això per part del president del govern. "Nosaltres al que és nostre. Els que han de votar són els empresaris", va recalcar.

González va dir que del que volien parlar amb Rajoy és de qüestions d'importància per als petits i mitjans empresaris com les mesures que el govern pot adoptar a favor d'aquest col·lectiu. Segons el seu parer, encara que s'han aprovat iniciatives que han permès millorar la situació, encara en falten moltes més per facilitar el finançament de les pimes i l'afluència de crèdit, qüestió aquesta en la qual va explicar que Rajoy els va dir que tampoc està satisfet.