L'escola d'Estiu d'emprenedors al Moianès, organitzada pel Consorci per a la Promoció dels Municipis del Moianès amb el suport de l'Associació per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, ha celebrat la seva cloenda amb un total de 14 inscrits, xifra que l'organització considera "un èxit". L'escola és una de les accions del projecte de Cooperació Catalana "Emprèn Rural Catalunya" en el marc de l'Eix 4 Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya.

Els participants, provinents de diferents sectors (artesania, serveis a les empreses i serveis a les persones, entre d'altres), han rebut un cicle formatiu intensiu sobre aspectes d'emprenedoria i màrqueting personal, creativitat, idees i innovació i tallers pràctics de processos administratius per la creació d'una activitat empresarial.

Una trentena de persones van assistir a l'acte de lliurament de diplomes, on el director de l'empresa amfitriona, Jordi Santacana, va fer una explicació del que fan i faran en el nou centre tecnològic que l'empresa encara està construint. Santacana va explicar que la tecnologia de CAT UAV, especialitzada en l'observació amb drones, permet obtenir imatges aèries d'alta resolució a baix cost i les seves aplicacions són molt variades. El centre de Moià és és l'únic a Catalunya que té un espai aeri propi. L'edifici, que està concebut per ser sostenible, acollirà alhora altres empreses del sector aeronàutic que hi vulguin testar la seva pròpia tecnologia.

El lliurament de diplomes va anar a càrrec del President del Consorci del Moianès i alcalde de Moià, Dionís Guiteras i el president de l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, Antoni Clement. Guiteras va reivindicar la tasca dinamitzadora de l'economia local que ha realitzat i realitza el Consorci del Moianès pels 10 pobles que en formen part i que ara es veu amenaçada per la Llei de Racionalització i Sostenibilitat Local, i va apuntar a la necessitat de crear la comarca del Moianès com a solució per continuar treballant conjuntament.