Les exportacions i una confiança en l'economia més gran han dut el Fons Monetari Internacional (FMI) a elevar del 0,9% a l'1,2% les seves previsions de creixement d'Espanya per a aquest any, segons l'actualització del seu informe de "Perspectives Econòmiques globals", divulgada ahir a Mèxic.

Segons l'opinió de l'economista cap del Fons Monetari Internacional (FMI), Olivier Blanchard, que va presentar l'informe a la capital mexicana, les exportacions espanyoles "han tingut un excel·lent exercici" i això "són bones notícies" per al país europeu.

"L'economia està en marxa, l'acceleració és correcta; veiem que la confiança està millor, fet que al seu torn dóna lloc a més consum, més demanda d'inversió, i per això Espanya ha millorat una mica més del que havíem vist anteriorment", va afirmar Olivier Blanchard durant la presentació.

L'FMI manté les previsions de creixement per a la zona euro en l'1,1% el 2014 i eleva una dècima les del 2015, fins a l'1,5%, encara que pronostica que el creixement continuarà sent "desigual" a la regió. Per països, Espanya registra les alces en les previsions més grans respecte a les divulgades l'abril: tres dècimes més el 2014, fins al 1,2%, i sis dècimes més el 2015, fins a l'1,6%. Blanchard va afegir que "internament es percep que el govern [espanyol] sap el que està fent" i va considerar que "la sostenibilitat no és un problema en aquest moment". Amb tot, va recalcar també que "cal seguir fomentant més la generació d'ocupació".