El sindicat Comissions Obreres (CCOO) va manifestar ahir que les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) del segon trimestre del 2014 són positius, perquè augmenta l'ocupació i baixa l'atur, però va valorar que són llocs que depenen de "l'estacionalitat", que caracteritza l'economia espanyola, i marcats per la precarietat.

No obstant això, les dades de l'EPA, i "davant la dramàtica situació de desocupació" a Espanya, CCOO considera "urgent" un canvi d'orientació en la política econòmica i laboral, i demana un pla d'ocupació amb prioritat per als joves i els aturats de llarga durada, i que doni cobertura a les llars sense ingressos.

Per la seva banda, la Unió General de Treballadors (UGT) es va sumar ahir a les crítiques pels llocs de treball precaris que, afirmen, es desprenen de les dades presentades per l'EPA. Al mateix temps, el sindicat va considerar que aquestes xifres posen de manifest les mancances del govern a l'hora de crear llocs de treball de qualitat en bones condicions per als treballadors.

Per a la UGT, les xifres publicades ahir posen en relleu que les mancances de l'executiu que, apunten, es manté encara molt lluny d'una recuperació que permeti creixements sostenibles de l'activitat a mitjà i a llarg termini.