El ministre d'Economia, Luis De Guindos, ha assegurat aquest dimarts que el seu equip està analitzant la cartera de crèdits de Catalunya Banc i enviarà a la fiscalia qualsevol irregularitat que trobi. També ha defensat la venda de l'entitat al BBVA per 1.187 milions d'euros, malgrat que havia rebut 12.000 milions d'euros en ajuda pública. Segons De Guindos, ha estat l'opció "de menor cost" i ha permès "reduir l'impacte per al contribuent" derivat de l'entitat, a més de mantenir una part important dels llocs de treball. La venda de Catalunya Banc, ha dit, constitueix "un pas més" en la "recuperació de la confiança en el sector financer".

El ministre, que ha comparegut a petició pròpia a la Comissió d'Economia del Congrés, ha afirmat que la injecció de 12.000 milions d'euros de fons públics a Catalunya Banc va permetre, per una banda, "garantir l'estabilitat del sector financer", i de l'altra "assegurar que els estalvis dipositats pels ciutadans no haguessin d'afrontar el forat creat per polítiques de crèdit irresponsables del passat".

En aquest sentit, ha recordat que la Unió Europea havia declarat Catalunya Banc com a entitat "inviable", fet que obligava a vendre-la abans del 2015 o bé liquidar-la, fet que hagués costat "prop de 18.000 milions d'euros".

També ha defensat la gestió que va fer el Fons de Reestructuració ordenada Bancària (FROB) mentre va ser propietari de Catalunya Banc, un període en què va engegar actuacions "imprescindibles" per a la venda, com la substitució de l'equip directiu, un ERO i la venda per separat dels actius financers.