El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, va avançar ahir que el govern elevarà el llindar exempt d'indemnització per acomiadament fins a 180.000 euros. En l'avantprojecte de llei, presentat el 20 de juny passat, l'executiu de Mariano Rajoy va establir un mínim exempt de 2.000 euros per any treballat, una mesura que va rebre moltes crítiques tant dels diversos agents socials com de l'oposició política.

L'executiu aprovarà els diferents projectes que constitueixen la reforma fiscal en el consell de ministres de divendres que ve, l'últim abans de les vacances estivals, reforma que va centrar part del discurs ofert per Montoro durant la presentació del consorci de la Zona Franca de Sevilla.

Quant a la tributació sobre les indemnitzacions per acomiadament, el ministre ha concretat que el projecte del govern central és "elevar el llindar exempt fins als 180.000 euros després d'haver dialogat amb els agents socials". "Integrarem aquesta proposta en el que serà el contingut de la proposta de la llei i així eliminarem debats innecessaris i ens dedicarem a resoldre el que realment importa els ciutadans", va precisar.