El govern es va comprometre ahir a posar en marxa l'octubre un pla de recuperació de l'ocupació i ampliar la protecció social a aturats de llarga durada, amb càrregues familiars, que visquin en llars sense ingressos laborals i amb baixa formació, especialment, més grans de 45 anys.

La reunió que va mantenir ahir el president del govern, Mariano Rajoy, amb els agents socials al Palau de la Moncloa, es va saldar amb un document d'acords, entre els quals destaca l'ampliació dels mecanismes de protecció social lligats a polítiques d'ocupació per als que faci més d'un any que estiguin a l'atur. A més, s'elaborarà un mapa complet de prestacions socials i subsidis per desocupació en tot el territori nacional (govern central i autonòmic), per millorar la coordinació i fer un ús més eficient i eficaç dels recursos.

Pel que fa al pla d'ocupació, el document conté mesures d'orientació, formació, requalificació i reconeixement de l'experiència laboral. Amb aquest programa, els aturats aconseguiran formació per obtenir un certificat de professionalitat que inclogui compromisos a la contractació, mitjançant la identificació de les qualificacions més demandades, com els serveis mediambientals, els d'atenció a la persona i les tecnologies de la informació i comunicació.

La ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, que també va assistir a la reunió, ha assegurat que l'objectiu és "escurçar el temps d'inserció" dels aturats en mercat laboral, així com "acompanyar" a les famílies amb tots els seus membres a l'atur fins que tornin a treballar.