Francesc Santasusana, administrador del grup assegurador Santasusana, serà el nou president executiu del CTM de Manresa, un càrrec vacant des de la polèmica dimissió, el juny de l'any passat, de l'empresari Manel Rosell. Santasusana va ser designat ahir, en una reunió extraordinària del patronat, nou patró de la fundació CTM i tot apunta que el setembre serà investit com a vicepresident segon d'aquest ens i alhora màxim responsable executiu del centre tecnològic.

Tot i que no hi ha confirmació oficial que Santasusana serà efectivament el nou president executiu, tot apunta que aquest serà el desenllaç. Santasusana va ser designat ahir nou patró a proposta de l'alcalde de Manresa i president del patronat, Valentí Junyent. Aquesta és una nova atribució de l'alcalde, incorporada en l'anterior reunió del patronat de la fundació, celebrada el mes de juny passat. Una decisió presa arran de la renúncia de la fundació Catalunya La Pedrera (hereva a l'organisme de Fundació Caixa Manresa) de nomenar-hi cap nou patró després de la sortida de Manel Rosell, que hi era en representació de l'antiga entitat d'estalvis.

El patronat de la fundació l'integren ara un representant del Consell Comarcal del Bages, de la Cambra de Comerç de Manresa, dels col·legis d'Enginyers Industrials, Arquitectes i Enginyers Tècnics, de la Federació Empresarial de la Catalunya central, de la FUB i Pimec, a més del rector de la UPC, cinc patrons designats per la universitat politècnica, l'alcalde, una persona designada directament per alcaldia (la regidora Sílvia Gratacós), 2 representants d'Acció, dues persones designades pel consell assessor empresarial del centre i, ara també, un patró proposat per l'alcalde i designat pel patronat.

L'alcalde Valentí Junyent explicava ahir a aquest diari que s'espera que Santasusana aporti al patronat la seva experiència a la presidència de la Cambra de Comerç (càrrec que va ostentar entre el 1991 i el 1998) i que es valoren "els seus mèrits com a empresari i com a coneixedor del teixit social", a més de "la seva reconeguda trajectòria pública".